Снимка БулфотоСпешните медици отново привлякоха вниманието върху себе си. Медиците от

...
Снимка БулфотоСпешните медици отново привлякоха вниманието върху себе си. Медиците от
Коментари Харесай

Спешните медици в София против новата схема за заплащане при работа на първа линия

Снимка Булфото

Спешните медици още веднъж привлякоха вниманието върху себе си. Медиците от Спешна помощ се опълчиха на наложената нова методика за пресмятане на възнагражденията за риск при работа с пациенти, инфектирани с COVID-19. Според лекарите от Министерство на здравеопазването не познават спецификата на активността на незабавните екипи.

" Ние работим на терен, където постоянно единствената цел е да се избави живота, да се стабилизира положението и по най-бързия метод да се хоспитализира болния. Веднага по-късно екипът потегля за идващия адрес. В изискванията на неотложност следенето на пациентите, изключително тези, които са в животозастрашаващи положения, е невероятно ”, се споделя в отворено писмо, изпратено до медиите и до здравния министър Стойчо Кацаров.

Спешните медици недоволстват от заплащането за работа с заболели от COVID-19, написа обстоятелства.бг.

Вижте цялата позиция на ЦСМП:

Ние, работещите в ЦСМП – София, изрично се противопоставяме на наложената ни нова методика за пресмятане на възнагражденията за риск при работа с пациенти, инфектирани с COVID-19. Тази „ идея “ ясно демонстрира, че в Министерство на здравеопазването не познават спецификата на активността на незабавните екипи.

Ние работим на терен, където постоянно единствената цел е да се избави живота, да се стабилизира положението и по най-бързия метод да се хоспитализира болния. Веднага по-късно екипът потегля за идващия адрес. В изискванията на неотложност следенето на пациентите, изключително тези, които са в животозастрашаващи положения, е невероятно. Дали при тежките произшествия и произшествия, инфаркти, инсулти, тромбемболии и така нататък незабавни положения, които са фокус на активността ни, би трябвало да вършим тест, да изчакаме 15-20 мин. да излезе резултата, с цел да потвърдим или отхвърлим COVID-19 и по-късно да спасяваме живота?

Един от най-съществените детайли в нашата работа е НЕИЗВЕСТНОСТТА!

При огромна част от адресите се подават едни признаци, а на място положението се оказва напълно друго – икономисват се признаци в телефонния триаж и постоянно незабавните екипи отиват полузащитени при болния – този голям риск на 11 стотинки ли се прави оценка?

Не дребна част от нашите пациенти, макар изявената симптоматика, отхвърлят да бъдат тествани и вкарвани в Системата - тези случаи няма по какъв начин да бъдат „ потвърдени “. Ние разполагаме единствено с бързи антигенни проби, които даже нямат 100% меродавност, както и PCR, а от нас се желае 100% доказуемост?!

Санитарите, които дезинфекцират колите за спешна помощ, нямат никакъв допир с болните, само че влизат в инфектираните коли и съгласно новата „ идея “ няма да получават спомагателни хонорари за риска! Същото важи за трупните санитари, които няма по какъв начин да вършат проби на умрелите пациенти! Същото се отнася и за редовите водачи на коли за спешна помощ, които не постоянно се постанова да се качат на адреса, само че са в непрестанен риск при преместването и возенето на болния!

Въвеждането на нова методика на пресмятане на възнагражденията със задна дата – 2 месеца обратно, считаме за подигравка с труда и неимоверните старания, които положихме през миналата година и половина и продължаваме да поставяме, макар обидното отношение на Министерство на здравеопазването!

Спешните екипи и екипите на лечебните заведения сме тези, които изнесохме най-тежкия товар на пандемията – работихме непрекъснато, без отмора, полагахме ексклузивен труд, като бойци замествахме болните и умрелите си сътрудници, включихме се интензивно от началото на имунизационния развой и поради началото на четвъртата „ вълна “, ни дължите почитание и благодарности, г-да служители, а не орязване на възнагражденията за работа в риск!

Присъединяваме се към сътрудниците от ЦСМП – Пазарджик и ЦСМП – Бургас и сътрудниците от останалите ЦСМП в страната, които ще излязат пред Министерство на здравеопазването на 10.08.2021 година в 11 ч. и заявяваме готовността си за всички, разрешени от Закона, протестни дейности.

КТ „ ПОДКРЕПА “ – ЦСМП – СОФИЯ

КНСБ – ЦСМП – СОФИЯ

СПЕШНИТЕ ЕКИПИ НА ЦСМП - СОФИЯ

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР